5 Mayıs 2011 Perşembe

Cevizli İncir Dolması

15 adet kuru Turk inciri
1/2 kap ceviz, ikiye bolunmus, Tatlı Tarifleri
1/2 kap toz seker
3/4 kap su
1/2 kap sut
1 cubuk tarcin

Uzeri icin:
Dondurma veya Kaymak Tatlı Tarifleri

Incirleri tencereye koyup, uzerlerini Tatlı Tarifleri ortecek kadar su ilave edin. Yumusamalari icin orta isida 15 dakika kadar haslayin, suzun

Incirlerin saplarini bicak ile kesip atin Tatlı Tarifleri. Iclerini ceviz ile doldurun. Kucuk boy bir tencereye yerlestirip sekeri, su ve sutu uzerine ilave edin. Tarcini koyun. Dusuk isida 15-20 dakika kadar pisirin. Dibinde bir miktar serbet birakin.

Uzerlerine dondurma veya kaymak ile koyarak servis yapin Tatlı Tarifleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder